„Obrázky z přítomnosti promlouvají“ – Láska

Láska

Přítomnost 6. 2. 2022

Mám ráda sebe, svého muže, sestry, mámu, tátu, děti, svět, přírodu. Je možné, aby člověk měl rád a miloval?..Tak jak se střídá den a noc, střídá se láska, nenávist v určitém stupni vědomí…Jak nahoře, tak dole..

Bytost se rodí a je láskou, rodinné prostředí, školní, společnost, ukazují bytosti, co je láska. Zapomenu, kdo jsem a přebírám myšlenky rodinného prostředí, školy, společnosti. Vidím lásku mezi rodiči, kladu si otázku, má můj táta rád mou mámu? Má moje máma ráda mého tátu?

To, co vidím, si ukládám v mé hlavě, mozku. Vznikají přesvědčení, co je láska. Důležité jsou projevy lásky – vidím kolem sebe objetí?, milá slova?, dotek?, porozumění?, zájem? To vše je láska.

Nastane doba, kdy je bytost rodiči, někým jiným, kdo se stará o její přežití, nucena rozšířit svou zónu bezpečí?.. A vykročí z domova do instituce zvané školka, škola.

Láska…děti, průvodci, učitelé…Ptám se, co je láska? Mám ráda své přátelé, mají rádi oni mě?
Co říkali mí rodiče? Mám se dětí, učitelů bát? Mám se s každým přátelit? Je přátelství bezpečné?

Vcházím do interakce s přáteli. Jaký jsem? Tichý, hlučný, kreativní…Co mám rád? Samotu, čistotu, kreativitu. Nemusíme být všichni přáteli, ale nemusíme si ubližovat.

Hněv jako projev narušení hranic. Nechci, aby na mě někdo šahal, nechci, aby mi bral hračky, musím mu to říct. Ale jak? Nevím, rodiče mě to nenaučili.

Je několik způsobů:
Zastavení se, oslovení
Milé slovo – sdělení, co mi vadí, co mi na tom vadí, co s tím uděláme?
Dotek
Podívám se do očí – výzva

Má mě rád, ráda – Láska

Líbí se mi kluk,  můžu mu to říct? Jak mu to dám najevo, že se mi líbí? Zeptám se mámy, táty, odpoví? Nevědí, nechtějí o tom se mnou mluvit. Nikdo jim to neřekl? Nepřečetli si to? Stydí se? Ptám se kamarádů, kamarádek, tvořím si obraz o lásce.

Když jsem oběť, přitáhnu si oběť, oběť, která se lituje, stěžuje si, mlčí stejně jako já. Nebo je hlučná, chce se prosadit za každou cenu, mysl volá tady jsem a ty mě budeš poslouchat, autorita, která je sama obětí.

A co Boží láska?
Láska je všude, hladím květinu, květina hladí mě, objímám a hladím strom, strom hladí a objímá mě, piju vodu, piju lásku, je mi krásně.

Našla jsem lásku.

Sebeláska – vstoupíš do sebe, procítíš sebe samu, kdo jsi? Jsi láska. Vše, co dělám, dělám nejlépe, jak umím, ne lépe. Udělám chybu, opravím ji, jsem, jaká jsem i tak se můžu mít ráda.

S chybou i bez ní
Tlustá i hubená
Laskavá i nepříjemná
S hněvem i bez něj

Je to krásný pocit, mít se rád, takový jaký jsi a mít rád druhé takové, jací jsou. Já jsem já, oni jsou oni, my jsme my.

Sesterská láska
Jsi jako kapka vody,
slza, která stéká,
je čas nechat odejít,
oživit lásku, odpustit..
Vítej v Nové zemi,
sestro moje milá.

Sesterská láska podruhé
Zlatou nití spojená,
zlatou nití svázaná.
Dýchej, miluj, odpouštěj,
zlatou nitku rozmotej.

Sesterství
Sesterství jako láska
Vítej sestro milá,
jsem ráda,
že jsi se narodila.
Lásku, hojnost, vítej,
vzkvétej, miluj, vnímej.

To vše je láska

Pa.Vla

  Jmenuji se Pa.Vla, Pavla Vlasáková, jméno mi dali rodiče, příjmení jsem převzala od svého druhého manžela, jsem za něj ráda, líbí se mi. Baví mě osobní rozvoj, spiritualita, ráda inspiruji, ráda si hraji. Ve svém projektu „Obrázky z přítomnosti promlouvají" Vám nabízím inspirace, jak o sebe pečovat, mít se ráda, jak žít s dávkou stresu, kterou tělo dokáže zpracovat, jak žít v přítomném okamžiku tady a teď, ukážu vám, jak  objevovat fyzickou energii a chuť žít vlastní život v radosti, klidu, spokojenosti a harmonii. Můj příběh si přečtete zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.